SALESCANDY INTERNATIONAL SDN BHD PRIVACY NOTICE

This privacy notice for personal data (“Privacy Notice”) is issued to all visitors of this website or persons who have registered their interest to use our services, pursuant to the statutory requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”).

During your course of dealings with us, we will collect and process your personal data that includes, but is not limited to, your name, age, occupation, residential and/or office address, contact number, email address, and the organization or entity you represent.

We collect and process your personal data in order to communicate with you, respond to your enquiries, provide you with information and updates on our services and promotions offered by us and selected third parties, to ensure that the information you provide is correct, and any other purposes required to operate and maintain our business (collectively referred to as “Purposes”).

We will not disclose any of your personal data to any third party without your consent except to SalesCandy - our lead management system, our professional advisers, vendors, suppliers, agents, contractors, service providers, business partners, insurance companies, banks and/or financial institutions, within or outside Malaysia, where necessary, for the Purposes mentioned above, to any party who undertakes to keep your personal data confidential, or to whom we are compelled or required under the law to disclose to.

If you do not provide us with your personal data, or do not consent to this Privacy Notice, you will not be able to receive further communications from us.

We are committed to ensuring that your personal data is stored securely. You have the right to request for access to, request for a copy of, and request to update or correct your personal data held by us. You also have the right at any time to request us to limit the processing and use of your personal data (for example, requesting us to stop sending you any marketing materials or contacting you for marketing purposes), including personal data which may be derived or inferred from your personal data, subject to our right to rely on any statutory exemptions and/or exceptions to collect, use and disclose your personal data.

By providing your personal data to us, you consent to us processing your personal data in accordance with this Privacy Notice, and you confirm that all personal data provided by you is accurate and complete, and that none of it is misleading or out of date. You will promptly update us in the event of any change to your personal data.

To the extent that you have provided (or will provide) personal data about your affiliates, you confirm that you have explained (or will explain) to them that their personal data will be provided to, and processed by, us and you represent and warrant that you have obtained their consent to the processing (including disclosure and transfer) of their personal data in accordance with this Privacy Notice.

We reserve the right to update and amend this Privacy Notice from time to time. We will notify you of any amendments to this Privacy Notice via email to the email you have provided us. If we amend this Privacy Notice, the amendment will only apply to personal data collected after we have posted the revised Privacy Notice.

In accordance with Section 7(3) of the PDPA, this Privacy Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

If you have any requests (to access and/or to update your personal data, or to limit the processing of your personal data), questions, complaints, or if you wish to withdraw your consent to us collecting and processing your personal data, kindly contact our representative, details as below:

Name: Jeff Chan

Designation: COO

Phone: +6011 5500 2828

Email: hello@salescandy.com

As at November 2018


NOTIS DATA PERIBADI SALES CANDY INTERNATIONAL SDN BHD

Selamat sejahtera, notis data peribadi (“Notis Data Peribadi”) dikeluarkan kepada semua pelawat laman web ini dan sesiapa yang sudah mendaftar dengan kami, selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”).

Sepanjang urusan anda dengan kami, kami akan mengumpul dan memproses data peribadi anda termasuk tetapi tidak terhad kepada nama, umur, pekerjaan, alamat rumah dan/atau alamat pejabat, nombor telefon, alamat e-mel, serta maklumat organisasi atau entiti yang diwakili anda.

Kami akan mengumpul dan memproses data peribadi anda untuk menghubungi anda, menjawab persoalan anda, untuk memberi maklumat terkini tentang perkhidmatan kami kepada anda, untuk memberitahu anda tentang promosi-promosi kami atau pihak ketiga yang tertentu, untuk memastikan ketepatan maklumat yang diberi anda, dan untuk tujuan-tujuan perniagaan kami (“Tujuan-Tujuan”).

Kami tidak akan mendedahkan data peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga tanpa persetujuan anda kecuali kepada SalesCandy, iaitu sistem pengurusan “Leads” kami, penasihat-penasihat profesional kami, pembekal-pembekal kami, ejen-ejen kami, kontraktor-kontraktor kami, pembekal-pembekal perkhidmatan kami, rakan-rakan niaga kami, pembekal insurans kami, bank dan institusi-institutsi kewangan kami, atau kepada mana-mana pihak seperti yang dikehendaki di bawah undang-undang atau arahan agensi kerajaan. yang berada di Malaysia dan di luar negeri dan yang dikehendaki untuk Tujuan-Tujuan di atas.

Jika anda tidak memberikan kami data peribadi anda atau tidak bersetuju dengan Notis Data Peribadi ini, anda tidak akan lagi dihubungi kami.

Kami akan memastikan bahawa data peribadi anda akan disimpan dengan selamat. Anda berhak untuk meminta akses atau salinan-salinan data peribadi anda, atau meminta untuk data peribadi anda dikemaskini atau dipinda. Anda berhak untuk meminta kami mengehadkan pemprosesan data peribadi anda (contohnya meminta kami untuk tidak lagi menghantar bahan-bahan pemasaran kepada anda atau untuk tidak lagi menghubungi anda untuk tujuan pemasaran) atau data yang disimpulkan daripada data persibadi anda, tertakluk kepada segala pengecualian undang-undang yang membolehkan kami untuk mengumpulkan, menggunakan, dan mendedahkan data peribadi anda.

Dengan memberi data peribadi anda kepada kami, anda bersetuju bahawa kami akan memproses data peribadi anda berdasarkan Notis Data Peribadi ini, dan anda mengesahkan bahawa segala data peribadi yang diberi adalah tepat, lengkap, terkini, dan tidak mengelirukan. Anda akan memaklumkan kepada kami sekiranya berlaku apa-apa perubahan berkaitan data peribadi anda.

Sekiranya anda telah membekalkan (atau akan membekalkan) data peribadi individu yang berkaitan dengan anda, anda yakin bahawa anda telah menjelaskan kepada mereka bahawa data peribadi mereka akan dibekalkan kepada dan diproses kami. Anda memberi jaminan bahawa anda telah mendapat kebenaran mereka untuk pemprosesan (termasuk pendedahan dan pemindahan) data peribadi mereka mengikut Notis Peribadi ini.

Kami berhak untuk mengemaskini dan membuat pindaan kepada Notis Data Peribadi ini pada bila-bila masa. Kami akan memaklumkan kepada anda tentang sebarang pindaan yang dibuat terhadap Notis Data Peribadi ini melalui e-mel. Jika kami membuat pindaan kepada Notis Data Peribadi, pindaan yang dibuat akan diguna pakai untuk data peribadi yang dikumpulkan selepas tarikh pemindaan Notis Data Peribadi ini sahaja.

Selaras dengan Seksyen 7(3) PDPA, Notis Data Peribadi disediakan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya wujud sebarang percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai dengan sewajarnya.

Jika anda mempunyai sebarang permintaan (untuk mengakses dan/atau mengemaskini dan/atau mengehadkan pemprosesan data peribadi anda), pertanyaan, aduan, atau jika anda ingin membatalkan persetujuan anda kepada kami untuk mengumpul dan memproses data peribadi anda, sila hubungi wakil kami dengan merujuk kepada maklumat yang tertera dibawah :-

Nama: Jeff Chan

Jawatan: COO (Ketua Pegawai Operasi)

No. Telefon: +6011 5500 2828

Alamat e-mel: hello@salescandy.com

November 2018